Doğru Emniyet Kemeri Nasıl Seçilir?
Bütün Vücut Emniyet Kemerleri
Göğüs Kolonları
Göğüs kolonları sadece ters dönme olasılığının çok yüksek olduğu tırmanışlarda kullanılırlar. Buzul geçişi sırasında çatlağa düşmek yada ağır bir sırt çantası ile ip inişi yapmak en basit iki örnektir. Göğüs kolonları sadece yardımcı bir parçadır, her zaman bir bel kolonu ile beraber kullanılmalıdır. Bu şekilde bütün vucut kemerlerinin konforu sağlanırken gerek duyulmadığında göğüs kolonu çıkarılarak daha geniş hareket serbestisi sağlanabilir.
3. Deneyerek Size Uygun Olduğunu Görün
Mutlaka size tam olan bir emniyet kemeri almalısınız. Çok sıkı olursa hareketinizi kısıtlamanın yanında canınızı da acıtabilir. Çok bol olursa üzerinizde oynar, yükü iyi yayamaz ve ters döneceğiniz bir düşüşte içinden kayıp gitmenizi engelleyemeyebilir. Aynen giysilerde olduğu gibi, değişik marka ve modeller belirli vücutlara, diğerlerine göre daha iyi oturabilirler. Siz, vücudunuza
Bel Kemeri
- Emniyet kemerinizin bel kemeri sıkı olmalı, ama rahatsızlık da vermemelidir. Kalça kemiğinizin üzerinde olmalı ve nefes almanızı engellememeli. Ne kadar kuvvetli denerseniz deneyin, emniyet kemeriniz kalça kemiğinizin altına geçmemeli. Bu şartı sağlayamayan vücuda sahip olan çocuklar ve dar kalçalı yetişkinler, mutlaka bütün vücut emniyet kemerleri kullanmalıdır. Kemerinizin bel tokasını doğru bir şekilde bağlandıktan (varsa kontrası atıldıktan) sonra da en az 7-8 cm perlon arttığından emin olun.
ANA SAYFA